Aké exotické ovocie práve dozrieva v tomto čase roka?

Za exotikou nie je vždy možné vycestovať, vieme si ju však pripomenúť chutným exotickým ovocím, ktoré práve dozrieva. Tu je pár tipov naň.

Foto: Unsplash / Julia Zolotova

Vitajte v naozaj fascinujúcom svete exotického ovocia, kde príroda v každom ročnom období ponúka nové možnosti pre naše chuťové poháriky. V týchto chladných mesiacoch nezabúdajme na ovocie, ktoré môže osviežiť našu stravu a pridať do nej trochu slnečného tepla a chuti. Prečkajte zimu s chutnými a zdravými pochúťkami v podobe zdravého a chutného ovocia.

Citrusy z Ekvádoru:

Foto: Unsplash / Philippe Gauthier

Január a február sú mesiace, kedy nás v Ekvádore privítajú slnečné dni a zrelé plody citrusových stromov. Pomaranče, mandarínky a grapefruity získavajú v tomto období svoju maximálnu sladkosť a šťavnatosť. Okrem toho je tento typ ovocia bohatý na vitamín C, čo v zime ocení náš imunitný systém. Zaraďte do svojho jedálnička pravidelný prísun tohto zdravého ovocia a garantujeme, že sa vám poďakuje i váš tráviaci systém.

Mango z Kolumbie:

Foto: Unsplash / Alexander Schimmeck

Mangá, práve dozrievajúce v Kolumbii, prinášajú do našich domovov sladučkú a tropickú atmosféru. Mango nie je len vynikajúcim zdrojom vitamínu A a C, ale dodáva našim jedlám a chuťovým pohárikom sviežu exotickú chuť. Vyskúšajte mango v čerstvej forme, pridajte ho do šalátov alebo si pripravte lahodné mango smoothie či domáce mango lassi. Predstavte si, že najťažšie mango na svete vážilo 4,25 kg a pochádzalo z Kolumbie. Toľko exotickej dobroty pokope!

Prečítajte si aj: Dodajte cestovaniu šťavu!

Kiwano z Nového Zélandu:

Foto: Unsplash / Tijana Drndarski

Ak hľadáte ovocie s neobvyklým vzhľadom a zaujímavou chuťou, kiwano je tou správnou voľbou. Toto ovocie má oranžový hladký plášť s ostňami, no v jeho vnútri sa skrýva šťavnatá a osviežujúca chuť. Je bohaté na vitamín C a minerály, a môže byť skvelým doplnkom do ovocných šalátov alebo smoothies. Malá zaujímavosť: slovenský názorv pre kiwano je Uhorka rohatá. Názov "kiwano" bol pôvodne obchodnou značkou jedného novozélandského producenta tejto vlastne uhorky.

Pithaya z Vietnamu:

Foto: Unsplash / Helen Thomas

Pithaya, známa aj ako dračie ovocie, v týchto dňoch dozrieva v slnečných sadoch Vietnamu. Jej výrazná ružová alebo žltá šupka skrýva bielu, šťavnatú dužinu s jemnou sladkou chuťou. Pithaya je nielen lahodná, ale aj bohatá na vitamíny a antioxidanty, čo ju robí ideálnou voľbou pre zimné obdobie. Ozaj, vedeli ste, že pithaya je vlastne kaktus?

A čo od marca? Skúste marcovú vitamínovú bombu!

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET