Ez az étel minden évben felkerül Stanley Tucci ünnepi asztalára

A népszerű színész néhány tanácsot is adott a házigazdáknak.

tésztaétel egy karácsonyfa mellett

Már csak néhány nap van karácsonyig, szóval itt az ideje véglegesíteni az ünnepi étlapot. Ebben segít Stanley Tucci, aki az Eating Well-nek azt is elmondta, mi a titka annak, hogy mi is jól érezzük magunkat, ne csak a vendégeink.

Fotó: Shutterstock

Illusztráció

A híres amerikai-olasz származású színész szerint a meghitt ünnepi vacsora legnagyobb titka az, hogy korlátozni kell az elkészítendő fogások számát. Ő maga is hajlamos túlzásba esni ezzel kapcsolatban, mert gyerekkorában mindig rengeteg különböző étel volt az asztalon minden nagyobb alkalomkor.

Ilyenkor a házigazda pihenés helyett azzal van elfoglalva, hogy az összes fogás időre elkészüljön, ez pedig sokszor feszültséget szül – pont az ellentétét annak, amiről a karácsonynak szólnia kéne. Tucci szerint tehát fontos, hogy megtaláljuk az arany középutat: legyen annyi fogás az asztalon, amennyiből minden vendég kényelmesen tud választani, de ne hajtsuk túl magunkat.

Az Angliában élő Tucci általában báránycombot készít karácsonykor, azonban, mivel fontos számára az olasz gyökerek ápolása, a hús mellé mindig süt lasagnét is. Emellett van egy olyan tésztaétel, ami sosem hiányozhat az ünnepi asztaláról: ez a gnocchetti Sardi con salsiccia e broccolini, vagyis egy kolbászos, bébibrokkolis tésztaétel.

A színész évek óta finomítja a klasszikus dél-olasz étel receptjét. A gyorsan elkészíthető fogást az olasz kolbász és a calabriai chilipehely teszi pikánssá, az édeskömény és a zsenge brokkoli pedig kiegyensúlyozott, friss ízt és textúrát ad neki. Tucci szerint ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb tésztaétel, amit garantáltan mindenki szeretni fog, de úgy gondolja, lényegében bármilyen olasz tésztának ott a helye az ünnepi asztalon.

AMI MÉG ÉRDEKELHET