Jobb felkészülni: ezen az európai reptéren tűnik el a legtöbb bőrönd

Érdemes ezzel tisztában lenni, mielőtt a népszerű célpontra utazunk.

poggyászok egy reptéren

Egy olyan spanyol repülőtérről érkezett tavaly a legtöbb elveszett poggyászra vonatkozó bejelentés, amelyet 2023-ban több mint 60 millió utas használt – írja az Express.

Fotó: Shutterstock

Az Adolfo Suárez Madrid-Barajas reptér

A Reclamio, egy repülési kárigényekre szakosodott cég olyan rangsort állított fel, amely megmutatja, hogy mely repülőterekről érkezett tavaly a legtöbb elveszett poggyászra vonatkozó kárigény. A listán kifejezetten rosszul szerepeltek a spanyol repterek:

a legtöbb panasz azoktól származik, akik Madrid fő nemzetközi repülőtérén, az Adolfo Suárez Madrid-Barajason keresztül utaztak. A cég elemzése szerint a 2023-ban beérkezett panaszok 26,5 százaléka erről a légi csomópontról érkezett.

A második legtöbb bőrönd a Barcelona-El Praton tűnt el, innen a kárbejelentések 13,2 százaléka származott. Az El Prat egyébként Spanyolország második legforgalmasabb repülőtere, ahol 2023-ban közel 50 millió ügyfél szállt át.

Fotó: Shutterstock

Illusztráció

A Reclamio által regisztrált kárigények mintegy 5,8 százaléka a lisszaboniHumberto Delgado repülőtérről származott, amely szintén nagyon népszerű légi csomópont, és tavaly mintegy 34 millió ügyfelet fogadott. A rangsor negyedik helyén a párizsi Orly áll, amelyet 2023-ban mintegy 32 millió utas használt – a beérkezett összes panasz 2,7 százaléka innen származott. A nem igazán előkelő top 5-öt egy harmadik spanyol repülőtér, a Palma de Mallorca Airport zárja: a 2023-ban több mint 31 utast fogadó csomóponton tűnt el a bőröndök 2,4 százaléka.

Öröm az ürömben, hogy bár a poggyászunk elvesztése egy nyaralás során nagyon ijesztő élmény lehet, az ügyfelek az esetek 97 százalékában két napon belül visszakapják azokat a csomagokat, amelyeket a reptérre érkezésükkor nem találnak meg azonnal. Ha ilyen probléma merülne fel a következő utazásunkkor, kulcsfontosságú, hogy azonnal bejelentést tegyünk az érkezési repülőtér poggyászkiadó irodájában.

AMI MÉG ÉRDEKELHET