2024-07-03
Pečené zemiaky na grécky spôsob? Tu je návod, ako ich pripraviť klasickým spôsobom!
- 1 kg zemiakov (Ak máte možnosť, vyberte si zemiaky Yukon gold, pretože z nich najľahšie dosiahnete štruktúru, akú by mali mať pečené zemiaky: krémové a mäkké vo vnútri a chrumkavé zvonka).
- 2 veľké citróny
- olivový olej
- kurací vývar
- 1 strúčik cesnaku
- oregano, soľ, korenie (podľa chuti)
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky v tvare lodičky. Do veľkej misy vytlačte šťavu z citrónov, pridajte kurací vývar, pretlačený cesnak, soľ, korenie a oregano.
Zemiaky vložte do zapekacej misy a zalejte ich citrónovou zmesou. Rúru predhrejte na 180 °C, pekáč zakryte potravinárskou fóliou a vložte do rúry na 30 minút.
Potom fóliu odstráňte a zemiaky pečte ešte asi 10 minút. Ak chcete dosiahnuť chrumkavé plátky, nastavte na tento čas rúru na gril alebo na ventilátor.
Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:
Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.