2024-06-06
Kanadské pouličné jedlo, ktoré sa v Európe neujalo
Počiatky šťavnatého a syrového Poutine siahajú do 50. rokov 20. storočia, keď sa dostalo do jedálneho lístka čoraz väčšieho počtu bufetov v oblasti Quebecu a v 90. rokoch 20. storočia tento street food dobyl Kanadu. Dnes sa nachádza takmer na každom jedálnom lístku, od rýchleho občerstvenia až po kvalitné reštaurácie, a je neoddeliteľnou súčasťou kanadskej gastronómie a kultúry.
- 1 kg zemiakov
- 100 g bieleho čedaru
- 15 g masla
- 500 ml hovädzej šťavy
- 4 PL oleja
- 1 PL múky, soľ, korenie (podľa chuti)
Na prípravu omáčky opražte múku na panvici, pridajte soľ a korenie a potom zalejte vývarom. Zmes priveďte do varu a varte, kým nezhustne.
Bude vás zaujímať: Neznáme pouličné jedlá z celého sveta.
Po umytí zemiakov ich nakrájajte na ľubovoľne veľké kúsky a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potom plátky pokvapkajte olejom, otočte a dochuťte soľou a korením.
Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia.
Približne po 20 minútach zapnite rúru na maximálnu teplotu, aby boli plátky zlatohnedé.
Po vybratí z plechu ich posypeme syrom čedar nakrájaným na malé kocky a polejeme hustou omáčkou.
(Recept: Street Kitchen)
Viac zo sveta pouličných jedál? Kliknite sem pre kuriozity aj zaujímavosti chutí street foodu!
Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:
Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.