2022-04-09
Jedna hrianka, milión možností na raňajky
Chrumkavé zahryznutie do hrianky na sladko môžete vytvoriť množstvom kombinácií. Ak ste už prejedení roztopeného masla a džemu, pomôžu vám k tomu iné mliečne výrobky alebo arašidové maslo.
Skúste napríklad na hrianku dať syr cottage, naň poukladať plátky čerstvého ananásu a nakoniec kešu orechy.
Ak v obchode kúpite čučoriedky, maliny či černice, prípadne máte nejaké zamrazené, skúste ich dať na hrianku potretú tvarohom a k tomu pridajte lístky čerstvej bazalky. Chuť vás príjemne prekvapí.
Ďalšou možnosťou ju položiť na hrianku plátky mozzarely a manga, ktoré vylepšite nastrúhanou citrónovou kôrou. Citrón však predtým dôkladne umyte od prípadného chemického postreku.
A ak hľadáte verziu bez mliečnych výrobkov, skúste hrianku s arašidovým maslom a banánom. Trochu kyslosti dodá džem, semienka granátového jablka alebo ju jednoducho posypte chia semienkami.
Foto: Pexels
Hriankové raňajky sú jednoduchým a rýchlym riešením, aj keď sa vám skôr žiada niečo slané. Pomôžte si sójovou nátierkou Tataráčik, na ktorú dajte volské oko a čerstvý petržlen. Ak chcete hrianku jesť jednou rukou, volské oko odporúčame na krátku chvíľu opiecť aj z druhej strany, aby vám žĺtok všade nepotiekol.
Ak máte doma konzervovaný cícer, preceďte obsah konzervy cez sitko, cícer popučte vidličkou a pridajte soľ, čierne korenie a olej a urobte konzistentnejšiu natierateľnú hmotu plnú zdravých proteínov, ktorá vás na dlhší čas zasýti. V kombinácii s plátkom paradajky a omeletou alebo volským okom navrchu sa nabijete energiou aj na fyzicky náročný deň.
Slaná a sladká chuť môžu spolu aj ladiť. Takým príkladom je hrianka s nivou, na ktorej sú plátky nakrájaného jablka. Celý výtvor pokvapkajte medom.
A ak narazíte v akcii na údeného lososa, určite po ňom siahnite. Hrianke so smotanovým syrom, údeným lososom a tenkými plátkami uhorky sa len máločo vyrovná.
Povzbudili sme vašu kreativitu? Nenechajte sa našimi tipmi obmedziť! Kombinovať môžete najrôznejšie chute a farby, aby vaše raňajky už nikdy neboli nudné.