2024-01-24
Päť obľúbených polievkových klasík, ktoré vás zahrejú
Nadčasový favorit, kuracia polievka s rezancami je známa svojou chuťou a výživovými vlastnosťami. Kombinácia mäkkej kuraciny, zeleniny a perfektne uvarených rezancov v chutnom vývare vytvára symfóniu chutí. Poslúži aj ako základ pre prípravu ďalších jedál aj omáčok. Táto polievka je zásah do čierneho v akýkoľvek, vlastne každý deň.
Náš tip: Viete, že silu chuti zeleniny v polievke môžete znásobiť tým, ak ju dáte predtým upiecť do rúry? Vyskúšajte!
Paradajková polievka nadobudne novú úroveň luxusu, keď sa zmieša so smotanou a voňavou bazalkou. Táto zamatová kombinácia je pohodlím samým, zahreje nielen zvnútra, ale aj zvonku. Sladkosť zrelých paradajok, krémovosť smotany a aromatický šmrnc čerstvej bazalky sa spájajú v harmóniu potešenia.
Náš tip: Pre znásobenie pôžitku podávajte so syrovým toastom opečeným dozlata!
Pre tých, ktorí túžia po troche exotickej horúčavy a radi by zabudli na zimné dni je thajská polievka Tom Yum tou správnou voľbou. Plná odvážnych, ale zároveň osviežujúcich chutí, táto pikantne kyslá polievka obsahuje ingrediencie ako citrónová tráva, kokosové mlieko, cesnak či limetka. Pridaním kreviet alebo kuracieho mäsa podporíte svoj bielkovinový príjem, čím vzniká zdravé a sýtiace jedlo. Tom Yum polievka je kulinárska dobrodružná cesta, ktorá prenesie vaše chuťové poháriky do živých ulíc Thajska.
Náš tip: Ak máte radi pikantné, odporúčame pridať čerstvé červené čili. Alebo trochu viac.
Užite si plody najfarebnejšieho ročného obdobia v podobe jemnej tekvicovej polievky, ktorá zachytáva jeho podstatu svojou farbou i chuťou. Pečená tekvica, mrkva a jablká sa spoja, aby vytvorili prirodzene a príjemne sladkú a sýtu polievku. Pridanie „teplých“ korenín ako škorica a muškátový orech dodáva tomuto jedlu hĺbku.
Náš tip: pre zvýraznenie chute podávajte s balzamikovým octom, alebo opraženými tekvicovými jadierkami – obe ingrediencie sú mimoriadne chutné a zároveň zdravé pre váš tráviaci trakt.
Minestrone polievka je sýta a všestranná pochúťka, ktorá vznikla v Taliansku. Plná rôznych druhov zeleniny, bôbov a cestovín je plnohodnotné jedlo, ktorá nasýti. Robustné chute paradajok, cesnaku či bylín vytvárajú zážitok, ktorý spája mnohokrát protichodné: zdravé, výživné a zároveň potešujúce chuťové bunky.
Náš tip: Posypte ju štipkou parmezánu a pokvapkajte olivovým olejom pre autentický taliansky zážitok, ktorý vás prenesie do rustikálnych kuchýň Stredozemia.
Môže vás zaujímať: Polievky, ktoré zahrejú
Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:
Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.