2024-10-23
Pripravte si obľúbené poľské jedlo, pirohy!
Jedným z najobľúbenejších poľských jedál sú určite pirohy plnené všetkým možným. Zvyčajne sa plnia kyslou kapustou, syrom alebo nejakým mäsom, ale niekedy môžete nájsť aj ovocnú verziu. Pirohy sú ideálne na víkendovú večeru, ale môžu byť aj skvelým občerstvením, ak chcete nasýtiť veľa hostí na návšteve.
Na cesto:
- 240 g múky
- 1 vajce
- 115 g kyslej smotany
- 60 g masla
- niekoľko štipiek soli
Na náplň:
- 230 g zemiakovej kaše
- 115 g syra čedar
Na servírovanie:
- 60 g masla
- 2 veľké šalotky alebo červená cibuľa
Ako pripraviť:
- Na prípravu cesta zmiešajte múku a soľ, potom pridajte vajce.
- Hnetiete ich, kým sa nespoja, a potom pridajte kyslú smotanu a 60 g masla. Rukami miešajte cesto, kým sa úplne nespojí. Dôležité je, aby sa príliš nelepilo, ale zostalo mierne vlhké.
- Keď je cesto hotové, zabaľte ho do kuchynskej fólie a vložte do chladničky aspoň na 1 hodinu (alebo aj na celú noc).
Sledujte nás na našich sociálnych sieťach, aby vám neunikol ten najaktuálnejší obsah: pod názvom Drive Slovensko sme aj na TikToku , Instagrame , YouTube a Facebooku !