2024-10-25
Svieža a pikantná: shakshuka, raňajky Blízkeho východu, ktoré vás nakopnú
Ak vás už omrzeli müsli alebo vaječné raňajky, oplatí sa pozrieť trochu ďalej na východ, pretože Blízky východ je plný chutných možností. Jednou z nich je paradajkovo-vajíčková šakšúka, ktorá je skvelá samostatne alebo ako dip.
- 1 veľká cibuľa
- 1 veľká kalifornská paprika
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- 2 PL červenej papriky
- 1 PL mletej rasce
- ½ lyžičky mletého chilli
- 1 plechovka krájaných paradajok
- 6 vajec
- soľ, korenie, petržlenová vňať (podľa chuti)
- Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak pretlačte a kalifornskú papriku nakrájajte na malé pásiky. Začnite smažiť cibuľu a postupne pridávajte cesnak a kalifornské papriky.
- Potom pridajte paradajky z konzervy a ochuťte soľou, korením, červenou paprikou a mletou rascou.
- Niekoľkokrát premiešajte a nechajte zhustnúť. Drevenou lyžicou urobte malé jamky, do ktorých vložte vajcia.
- Pri podávaní vajcia osoľte a okoreňte a nakoniec pokrm posypte trochou petržlenovej vňate. Opečte niekoľko plátkov toastu a môžete jesť!
Sledujte nás na našich sociálnych sieťach, aby vám neunikol ten najaktuálnejší obsah: pod názvom Drive Slovensko sme aj na TikToku , Instagrame , YouTube a Facebooku !