Svieža a pikantná: shakshuka, raňajky Blízkeho východu, ktoré vás nakopnú Svieža a pikantná: shakshuka, raňajky Blízkeho východu, ktoré vás nakopnú
Foto: Shutterstock

2024-10-25

  • Drive
  • Gastro
  • Svieža a pikantná: shakshuka, raňajky Blízkeho východu, ktoré vás nakopnú

Svieža a pikantná: shakshuka, raňajky Blízkeho východu, ktoré vás nakopnú

Ak vás už omrzeli müsli alebo vaječné raňajky, oplatí sa pozrieť trochu ďalej na východ, pretože Blízky východ je plný chutných možností. Jednou z nich je paradajkovo-vajíčková šakšúka, ktorá je skvelá samostatne alebo ako dip.

Ingrediencie (6 porcií):
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 veľká kalifornská paprika
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL červenej papriky
  • 1 PL mletej rasce
  • ½ lyžičky mletého chilli
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 6 vajec
  • soľ, korenie, petržlenová vňať (podľa chuti)
Tu je návod, ako ich pripraviť:
  • Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak pretlačte a kalifornskú papriku nakrájajte na malé pásiky. Začnite smažiť cibuľu a postupne pridávajte cesnak a kalifornské papriky.
  • Potom pridajte paradajky z konzervy a ochuťte soľou, korením, červenou paprikou a mletou rascou.
  • Niekoľkokrát premiešajte a nechajte zhustnúť. Drevenou lyžicou urobte malé jamky, do ktorých vložte vajcia.
  • Pri podávaní vajcia osoľte a okoreňte a nakoniec pokrm posypte trochou petržlenovej vňate. Opečte niekoľko plátkov toastu a môžete jesť!

(Downshiftology)

Sledujte nás na našich sociálnych sieťach, aby vám neunikol ten najaktuálnejší obsah: pod názvom Drive Slovensko sme aj na TikToku , Instagrame , YouTube a Facebooku !