Az egész internetet meghódította ez a nutellás karácsonyfa-süti – mutatjuk a receptet!

Pofonegyszerű és elképesztően finom.

karácsonyfa leveles tésztából porcukorral

Az ünnepekben az az egyik legjobb dolog, hogy ilyenkor szinte bármit karácsonyi hangulatúra varázsolhatunk – különösen igaz ez a kedvenc desszertjeinkre. Az idei adventi időszakban a közösségi média egyik legnépszerűbb receptje lett ez a nutellás, karácsonyfa-alakú leveles tésztás sütemény. Otthon mi is hihetetlenül gyorsan elkészíthetjük, a végeredmény pedig egészen varázslatos.

Ez az egyszerű leveles tésztás karácsonyi finomság a The Pioneer Woman szerint még 2022-ben terjedt el az interneten, idén pedig még nagyobb népszerűséggel tért vissza az ünnepi szezonban. A receptet 6,1 millióan nézték meg a TikTokon, és ebbe a különböző változatok még nincsenek is beleszámítva.

Fotó: Shutterstock

Karácsonyfa-alakú Nutellás sütemény leveles tésztából

A süteményben ugyanis az a legjobb, hogy szinte akárhogyan személyre szabhatjuk.

Bármilyen ünnepi formájúra elkészíthetjük, az eredeti karácsonyfa helyett csinálhatunk például hópehely- vagy koszorúformájú verziót. Ráadásul Nutella helyett például lekvárral is elkészíthetjük, de az interneten számos sós recept is kering – az egyik legnépszerűbb a fokhagymás-sajtos változat.

A pofonegyszerű süti elkészítéséhez mindössze négy összetevőre lesz szükségünk: leveles tésztára, Nutellára, tojásra és porcukorra. Kezdésként melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Nyújtsunk ki egy leveles tésztalapot egy nagy téglalappá, és kenjünk rá egy réteg Nutellát –minél több mogyorókrémet használunk, annál kevésbé fog kiszáradni a süteményünk. Ezután nyújtsunk ki egy másik leveles tésztát, és helyezzük az előző réteg tetejére.

www.instagram.com

Késsel vágjunk ki néhány karácsonyfa-alakú nagy háromszöget, a fa törzsével együtt. Ezután mindegyik háromszög széleinél vágjunk vízszintes csíkokat, majd ezeket kétszer csavarjuk össze – így már meg is vannak a fák ágai. Végül kenjük meg őket egy felvert tojással, majd süssük őket 15-20 percig. Ha felpuffadtak és aranybarnára sültek, vegyük ki őket, és ízlés szerint szórjunk rájuk porcukrot – és már kész is a csodás karácsonyi desszert!

AMI MÉG ÉRDEKELHET