2025-01-13
Je vaše jedlo príliš pikantné? Môžete ho ľahko skrotiť zeleninou za cent!
Pravdepodobne sa aj vám už niekedy stalo, že vám pri korenení "ušla ruka". Kým presolené jedlo sa dá pomerne ľahko napraviť, s korením to nie je vždy také jednoduché. Časopis Vince však prišiel na jednoduchý spôsob, ako sa vysporiadať s problémom príliš štipľavého jedla.
Existuje niekoľko obľúbených trikov, ako jedlo, ktoré bolo počas varenia príliš okorenené, „opraviť“: mnohí ľudia môžu na zmiernenie problému použiť trochu kyslej alebo sladkej smotany, ale výsledná krémovejšia konzistencia nie je vždy žiadaná. Ďalšou bežnou metódou je pridať na panvicu lyžicu arašidového masla, ktoré tiež pomáha pikantnosť rozpustiť. Obzvlášť na Slovensku však nie každý môže chuť arašidového masla.
Prečítajte si aj: Toto mexické korenie je málo známe, ale patrí do každej kuchyne
Neostáva vám nič iné, len ich umyť, ošúpať a hodiť do hrnca. Dokáže absorbovať korenie za pomerne krátky čas, takže sa zbaví intenzívnej pálivosti. Akonáhle budete mať pocit, že intenzita korenia je správna, vyberte zemiaky z hrnca – tip: ak chcete zachrániť časť zvyškov, pridajte trochu masla a korenia a pripravte zemiakovú kašu.
Prečítajte si aj: Tradičné pokrmy zo zemiakov
Sledujte nás na našich sociálnych sieťach, aby vám neunikol ten najaktuálnejší obsah: pod názvom Drive Slovensko sme aj na TikToku , Instagrame , YouTube a Facebooku !