2024-10-27
Pripravte sa na zimu s dánskymi jablkovými palacinkami, aebleskiver!
Jeseň plná úrody jabĺk je ideálny čas vyskúšať ďalšiu pochúťku v tvare gule, dánske aebleskiver. Tento jablkový dezert je ideálnym spoločníkom na večerné posedenie a jeho príprava nie je náročná.
- 2 veľké vajcia
- 2-3 jablká
- 240 g múky
- 1 PL cukru (alebo vanilkového cukru)
- 4-5 dl mlieka
- 4 PL masla
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- 1-2 štipky soli
- maslo (alebo olej) na vyprážanie
- práškový cukor a džem z červených bobúľ alebo jablkové pyré na podávanie
- Oddeľte žĺtky od bielkov, bielky vyšľahajte a odložte bokom.
- Jablká nakrájajte na dostatočne veľké plátky, aby sa zmestili do stredu guľôčok.
- V miske zmiešajte žĺtky, mlieko, múku, maslo izbovej teploty, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Keď sú prísady dôkladne premiešané, pridajte bielky.
- Z cesta vytvorte malé guľôčky a do stredu vložte plátok alebo dva jablka.
- Rozpáľte panvicu, pridajte trochu masla a opečte guľky zo všetkých strán. Guľky otáčajte, kým nie sú zo všetkých strán zlatohnedé.
- Pri podávaní ich posypte trochou práškového cukru a navrch dáme trochu džemu alebo jablkovej omáčky.
Sledujte nás na našich sociálnych sieťach, aby vám neunikol ten najaktuálnejší obsah: pod názvom Drive Slovensko sme aj na TikToku , Instagrame , YouTube a Facebooku !