Kúzlo v kuchyni za pár minút: jednoduché nátierky Kúzlo v kuchyni za pár minút: jednoduché nátierky
Foto: Farhad Ibrahimzade, Unsplash.

2024-10-26

  • Drive
  • Gastro
  • Kúzlo v kuchyni za pár minút: jednoduché nátierky

Kúzlo v kuchyni za pár minút: jednoduché nátierky

Raňajky či večeru dokážeme premeniť na skutočný gastronomický zážitok s čerstvými žemľami, hriankami a lahodnými domácimi nátierkami.

Avokádový krém s paradajkami

Avokádo prekrojíme na polovicu, vyškrabeme vnútro a potom ho roztlačíme vidličkou. Pridáme šťavu z citróna a nadrobno nakrájanú cibuľu, potom vmiešame prelisovaný cesnak. Paradajky ošúpeme, nasekáme najemno a potom vmiešame do krému. Dochutíme soľou a korením, dôkladne premiešame a dáme do chladničky aspoň na 30 minút. Podávame s toastom alebo pečivom pita.

Trochu iné jedlo: Syr, ktorý si natriete na chlieb

Image
Foto: mindmagette.hu
Domáce mandľové maslo

Najprv opražíme surové mandle. Po upražení necháme mandle minútu alebo dve vychladnúť. Ešte teplé ich pridáme do vysokorýchlostného kuchynského robota alebo mixéra, pridáme štipku soli a potom mixujeme do požadovanej konzistencie. Čím dlhšie budeme mixovať, tým tekutejšie bude domáce mandľové maslo. Keď dosiahneme požadovanú konzistenciu, krém dáme do vzduchotesnej sklenenej nádoby. Pred zatvorením veka necháme úplne vychladnúť. Uchovávame v chladničke maximálne dva mesiace. (Mandľové maslo sa časom oddelí! Pred použitím stačí jednoducho dobre premiešať, aby sa spojilo.)

Image
Foto: potatorolls.com
Vajíčková nátierka s cibuľou

Vajíčka uvaríme natvrdo, nakrájame a vidličkou rozdrobíme na malé kúsky. Cibuľu nakrájame na drobno, zmiešame s kyslou smotanou, majonézou, maslom a horčicou. Vmiešame vajíčko, dochutíme soľou, čiernym korením, podľa chuti môžeme pridať aj nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame a dáme do chladničky aspoň na hodinu, aby sa chute nátierky prepojili.

Ešte viac tipov: Najchutnejšie nátierky na chlieb

Image
Foto: cookpad.com
Sendvičový krém zo zeleného hrášku s citrónom

Hrášok ošúpeme a uvaríme v horúcej osolenej vode do mäkka. Keď je hotová, precedíme. Na panvici rozpustíme maslo, hodíme naň zelený hrášok, necháme ho pár minút dusiť a potom lyžicou vložíme do mixéra. Dochutíme cesnakom, citrónovou šťavou, soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať, maslo a všetko spolu rozmixujeme. Ak je krém príliš hustý, opatrne pridáme trochu hráškového vývaru. Podávame s hriankami.

Zdravé a rýchle: Päť tipov na nátierky

Image
Foto: femina.hu

Sledujte nás na našich sociálnych sieťach, aby vám neunikol ten najaktuálnejší obsah: pod názvom Drive Slovensko sme aj na TikToku , Instagrame , YouTube a Facebooku !