2023-06-17
Nebeské zákusky z čerstvého ovocia
Tvaroh, vajíčko, múku, cukor a kokosový olej zmiešame a vypracujeme cesto. Odložíme do chladničky na pol hodiny. Medzitým si nakrájame očistené a umyté jahody. Cesto vyvaľkáme do kruhu na papieri na pečenie posypanom múkou. Na cesto poukladáme voňavé jahody, od okraja necháme voľný priestor, ktorý zložíme nahor, aby nám vznikol vyšší okraj. Okraj potrieme vajíčkom a posypeme trstinovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Foto: Topreceptek.hu
Na cesto vyšľaháme bielka s cukrom dotuha, potom pridáme vlašské orechy a múku. Dôkladne prepracujeme a nakoniec vmiešame umyté, vykôstkované čerešne. Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre. V hrnci prevaríme mlieko a cukor, pridáme múku a žĺtok. Uvaríme z neho hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a po malých častiach vmiešame do pudingu. Polovicu krému natrieme na jednu z oblátok a položíme na ňu vychladnuté cesto. Potrieme zvyšným krémom a prikryjeme druhým plátom oblátky. Takto pripravené zákusky odložíme do chladničky na niekoľko hodín do podávania.
Foto: nejrecept.cz
Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme žĺtok, štipku soli, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom si pripravíme vrstvu vaječnej peny, na ktorú vyšľaháme bielka s cukrom do peny, pridáme citrónovú šťavu a kukuričný škrob. Takto pripravenú hmotu rozotrieme na cesto, ktoré už máme na plechu a upečieme vo vyhriatej rúre. Keď vychladne, nakrájame cesto na kocky. Na druhé cesto vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme soľ, vodu, múku a prášok do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre. Na krém nalejeme do nádoby pomarančový džús, pridáme vanilkový pudingový prášok a cukor a uvaríme z neho puding. Do horúceho pudingu pridáme maliny a varíme, kým sa maliny nerozvaria. Keď vychladne, poukladáme ho na spodné cesto. Na krém dáme tvrdú penu zo šľahačky, cukru a stužovača a nakoniec dáme na kocky nakrájané cesto. Zákusky uložíme do chladničky až do podávania.
Foto: Topreceptek.hu
Čokoládu nalámanú na malé kúsky zmiešame s maslom a roztopíme nad parou. Vajcia a cukor vymiešame do peny, pridáme soľ, vanilkový cukor a nakoniec vmiešame rozpustenú čokoládu a múku s práškom do pečiva. Tretinu cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvaroh vymiešame s vajcom a cukrom do krémova, natrieme na čokoládové cesto a posypeme polovicou čerešne. Na vrch dáme druhú tretinu cesta, posypeme čerešňami a nakoniec navrch rozotrieme zvyšné čokoládové cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Foto: Topreceptek.hu