2024-09-15
Domáce chrumky z červenej repy môžu byť skutočným zážitkom pri sledovaní filmu – recept!
Hoci sa u nás konzumuje najmä ako čalamáda či zaváraná, existuje mnoho ďalších spôsobov prípravy tejto vitamínovej bomby s fantastickou farbou a chuťou, ktorá má mnoho priaznivých účinkov na organizmus. Ak si chcete doma spestriť filmový večer, ale namiesto popcornu chcete vyskúšať niečo nové, tu je návod, ako si pripraviť chutný snack z červenej repy.
Červenú repu sa oplatí jesť pravidelne, pretože je plná vitamínov a minerálov, antioxidantov, draslíka, horčíka, železa, vitamínov A, C a B6. Okrem koreňa možno konzumovať aj listy, napríklad primiešané do šalátov, ktoré zlepšujú krvný obeh. A vďaka svojej vynikajúcej chuti sa dá použiť na nespočetné množstvo spôsobov, napríklad ako domáce chrumky.
Viac nápadov z koreňovej zeleniny: torta, brownie, či sušienky!
- 6 stredne veľkých červených rep;
- 1½ čajovej lyžičky soli;
- 1 polievková lyžica olivového oleja;
- štvrť čajovej lyžičky cesnakového prášku;
- 1 štipka mletého čierneho korenia;
- štvrť čajovej lyžičky sušeného kôpru.
- červenú repu ošúpeme a nakrájame na čo najtenšie plátky,
- vložte ich do misky, osoľte a nechajte 30 minút odpočívať,
- rúru predhrejte na 150 °C a plech vyložte papierom na pečenie,
- do misky nalejte olivový olej a korenie a dobre premiešajte,
- červenú repu poukladajte na plech tak, aby nebola na sebe,
- pečieme 40-50 minút, kým nie sú chrumkavé, pričom dávame pozor, aby sa nepripálili,
- v prípade potreby dochuťte soľou a korením.
Iná klasika jesene: Zemiaková sezóna je v plnom prúde - 5 tipov, čo unikátne si zo zemiakov uvariť!
Sledujte nás na našich sociálnych sieťach, aby vám neunikol ten najaktuálnejší obsah: pod názvom Drive Slovensko sme aj na TikToku , Instagrame , YouTube a Facebooku !